zaterdag 20 februari 2016

Koken op vrijdag: Vistaart (Fish pie)


voor 6 personen:

5 grote aardappels, 2 eieren, 2 grote handen vol verse spinazie, 1 ui, 1 wortel, olijfolie, ong. 3 dl slroom, 2 flinke handen vol geraspte Goudse of Parmezaanse kaas, sap van 1 citroen, 1 volle koffielepel (Engels) mosterdpoeder (wij namen 1 kleine eetlepel gewone fijne mosterd),  1 groot hand vol bladpeterselie, 500 gram schelvis of kabeljauwfilet (ik nam kabeljauwhaasje), nootmuskaat, peper.


VOORBEREIDING:

Aardappels schillen en in blokken snijden, spinazie wassen, wortel fijnhakken, ui fijnhakken, peterselie hakken.
Oven voorverwarmen op 230 graden.

BEREIDINGSWIJZE:

Aardappels 20 minuten koken of stomen,  eieren in 8 minuten hard koken, afkoelen, pellen en in vieren snijden. 
Stoom de spinazie en druk dan zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Stoof de ui en de wortel ongeveer in 5 minuten in wat olijfolie op laag vuur. 
Voeg de room toe en laat het aan de kook komen. Neem de pan van het vuur eens de bereiding kookt en roer er de kaas, citroensap, mosterd(poeder)en peterselie door. 

Doe de spinazie, de vis, en de eieren in een ovenschaal en meng alles door elkaar. Giet er de romige saus over. Prak de aardappelen met olijfolie, beetje peper en wat nootmuskaat. Verdeel de aardappelpuree over de vis. 
Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven of tot de laag aardappel goudbruin is geworden.

(Antonia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten