maandag 11 maart 2013

Een gure lente... euh... winterdag op de Sterrebloem!

Maca was deze morgen ontzettend verdrietig over het weer. Dat de winter, na enkele mooie lentedagen vorige week, terug gekomen was ging net te ver voor haar. Ze huilde en maakte zich boos, maar na het zingen voor de jarigen van deze week werd er afgesproken dat we telkens we elkaar tegen zouden komen en koud hebben, we elkaar een knuffel geven.
In de klas begonnen we met een klasgesprek aangezien er vorige week enkele dingen gebeurden waar sommige kinderen zich niet prettig bij voelden. De grote thema's waren vertrouwen, vriendschap, het verschil tussen met of over elkaar praten, m.a.w. relaties. Een goed gesprek met een lach en een traan en opnieuw een grote stap vooruit. Daarna moest Victor toch eventjes gaan liggen. Neenee, niet door het gesprek. Hij werd neergehaald door één of ander bacterietje in zijn buik. Dus na een uurtje school keerde hij huiswaarts met meme. Nu we het toch over de zieken hebben: Guillaume is eindelijk, na tweeënhalve week ziekteverlof, terug op school.
Alles ging zo wat zijn gewone gangetje: toetsbespreking Frans en wiskunde voor de 5de-klassers met ook nog het inoefenen van woorden als vitamine en werkwoordspelling, onderzoeken en berekenen van de oppervlakten van de regelmatige veelhoeken voor de 6des en het maken van een Franse mind-map over alle gebouwen, beroepen, voorwerpen, uitdrukkingen die te maken hebben met voeding voor Aresa, met gezondheid voor Bram en met transport voor Tuur.
Ik weet niet wat er juist aan de hand was, maar iedereen had vandaag precies het 'zot' in zich. Voortdurend elkaar plagen, grapjes maken, roepen... tot Ellen en Lieven er helemaal tureluur van werden. Uiteindelijk toch de stopknop gevonden en serieus aan het werk gegaan.
's Middags werkten we verder rond beroepen: we kregen onze opdracht ivm de meeloopdag, zochten info op rond ons gekozen beroep en bespraken ook waarom er komende donderdag in Brussel gemanifesteerd word. Et voila, nu nog een koekje eten en weg zijn we.

1 opmerking:

  1. Leuk dat er weer een paar berichtjes op de blog komen!
    Laat jullie maar eens helemaal gaan en schrijven maar :-)

    Ik ben benieuwd naar welke beroepen jullie kiezen om mee te lopen

    BeantwoordenVerwijderen