woensdag 27 februari 2013

Beroepen !

Deze week startten we met het thema 'Beroepen'. 'Vreemd', zal je misschien denken, maar dan vergat je waarschijnlijk dat 3 kinderen van onze leefgroep (: Aresa, Tuur & Bram) volgend jaar naar het middelbaar gaan en dus een studierichting moeten kiezen. Moeilijk, moeilijk, moeilijk ! Toch niet blijkbaar, want alledrie weten ze al welke richting ze uit willen. Een beroep gekozen? Nee, dat nog niet. Een beetje vroeg, hé ! Toch gaan we de komende weken met onze leefgroep onze talenten onderzoeken en eens nagaan welke beroepen ons aanspreken.
We bestudeerden het onderwijs in Vlaanderen van wat dichterbij en vroegen ons af waarom mensen eigenlijk werken. De meeste kinderen van de leefgroep hadden daar reeds een zeer realistische kijk op en vertelden dat de centjes die je verdient met werken vooral zijn om te kunnen leven (:betalen huishuur of lening, elektriciteit, water, auto + benzine, belastingen, voeding, kledij...) Niemand dacht dat je enkel leuke dingen kon doen of kopen met je loon. Af en toe wel natuurlijk !
Vandaag lijstten we op welke dingen we nog willen doen en te weten komen tijdens dit thema en morgen gaan we naar Gent. In de voormiddag worden we rondgeleid door een gids die ons meer zal vertellen over oude beroepen en de zichtbare overblijfselen daarvan in het centrum (: gilden- en ambachten, wapenschilden van de verschillende families...). Op de middag worden we verwacht in het 'beroepenhuis' voor een uitleg over minder bekende beroepen en 2 werkateliers. We zijn nieuwsgierig en hebben er zin in !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten