vrijdag 14 september 2012

Stilletjesaan komt het ritme terug!

Hehe, de tweede week zit erop! Het werkritme begint een beetje terug te komen, hoewel de vakantie nog altijd in ons lijf zit!
Levi, Victor en Guillaume werkten deze week voor het eerst met hun eigen werkplanning en dit ging goed. De instructiemomenten verliepen nog niet altijd zo vlot, omdat verschillende kinderen toch af en toe iets wilden vragen en Ellen en zij hier nu ook nog op inging. Er heerst een werksfeer in de klas en daar zijn we blij om.
We startten met de wiskundelessen waarin Ellen ons allemaal moeilijke vragen stelde als welk rekenstelsel wij gebruiken, hoeveel cijfers wij hebben, waar deze vandaan komen, ... Eenmaal ons wiskundig brein terug een beetje wakker was lukten de oefeningen aardig. Iedereen slaagde erin om de werkopdrachten van deze week af te krijgen op een goede manier.
Daarnaast gingen we aan de slag met de nieuwe methode voor spelling 'Kameleon'. Zelfs Ellen was aan het zweten, zoveel nieuwe dingen samen: picto's, woordenlijsten, afschrijfkaarten, scheurblokken, werkboekje, alfabeestje. Het is veel schrijven wat niet iedereen altijd even leuk vindt, maar de Kameleon zal ons zeker helpen om iedereen zonder fouten te leren schrijven. Dit oefenden we al bij het schrijven van ons vakantieverhaal. Volgende week zullen deze in onze VIP-boeken te lezen zijn, zoals ook onze namen die we in 3D op het eerste blad tekenden en kleur gaven.
In de namiddagen gingen we verder aan de slag met de voorbereiding van ons Frans kamp. We onderzochten wat een haven eigenlijk is en hoe men daar te werk gaat, begonnen aan het samenstellen van een hulpzakboekje Frans en overlegden over het menu. Wel mosselen, geen mosselen?! Wel wortelen in de spaghettisaus of geen wortelen?! We zijn er nog niet uit! Volgende week gaan we hiermee verder.
Bij Lieven berekenden we verder waar en hoe we de toekomstige sportvelden gaan aanleggen en begonnen we ook aan ons jaar'klei'werk. Leuk, maar moeilijk en frustrerend! Benieuwd welke talenten we allemaal gaan ontdekken dit jaar!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten